Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
La multi ani Ela! Nu ma insir cu prea multe urari, ca stii doar ca toate-s numai de bine! :))) Am promis ca azi iti fac tort, dar iata-ca nu mi-a iesit decat o prajitura. Poate o fi buna... Daca nu, bem un coniac si ne trece de tort... :)))))
Blat:
In functie de tipul de biscuiti si de preferinta voastra, adaugati si 1-2 linguri zahar, daca este necesar.
Biscuitii ii macinam la robot pana obtinem un pesmet fin. Adaugam untul topit si amestecam. Vom obtine o compozitie ca niste firimituri. Punem intr-o tava cu inel detasabil (24 cm diatemtru) si presam cu mana, apoi cu fundul unui pahar, pana obtinem un blat uniform. Dam la rece pana pregatim umplutura.
Umplutura:
Avand in vedere faptul ca vom servi prajitura cu dulceata de afine, am considerat ca zaharul este suficient. Puteti pune mai mult daca nevoia voastra de dulce o cere. :)
Punem intr-un castron toate ingredientele pentru umplutura si le mixam cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza.
Turnam crema peste blatul de biscuiti si dam la cuptor la foc mediu, pentru 30-40 de minute, pana marginile incep sa se rumeneasca si compozitia este inchegata.
In cuptor vom pune un vas sau o tava cu apa (sub tava cu prajitura)
Lasam prajitura sa se raceasca in tava, apoi o dam la frigider pentru cateva ore.
Se portioneaza dupa dorinta si se serveste cu dulceata de afine sau orice alta dulceata va place voua.
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult